16 Temmuz 2011 Cumartesi

Türkiye satışa sunulan hibrit arabalar

 

”13. Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı Auto Show 2010”da firmalar hangi modellerini sergiledi?





RENAULT, ELEKTRİK MOTORLU FLUENCE İLE ZOE, RENAULT LATITUDE VE MEGANE COUPE CABRIOLET MODELLERİNİ SERGİLİYOR
Renault, İstanbul Auto Show’da elektrik motorlu Fluence ile Zoe, Renaiult Letituda ve Megane Coupe modellerini sergiliyor.
Otomobil tasarımında ve kullanımında yeni bir çığır açan Renault, yepyeni tasarımlarını ve herkes için kullanımda sıfır salımlı ulaşım olanağının sunulmasını sağlayan tek çözüm olan yüzde 100 elektrik motorlu araç modellerini Autoshow 2010′da otomobilseverlerle buluşturuyor.
Türkiye’de ilk gösterimleri gerçekleştirilecek Renault’nun yüzde 100 elektrik motorlu modelinin ilkinin Türkiye’deki üretimine önümüzdeki yıl başlanacak. Bu kapsamda Fluence Z.E. ve Zoe Preview modelleri üretilecek.
Türkiye’de Şubat 2011′de ticarileştirilecek Renault’nun yeni orta üst sınıf sedanı Latitude ve Nisan, önümüzdeki yıl satışa sunulacak. Megane Coupe Cabriolet de Autoshow 2010′da ilk kez Türk tüketiciyle buluşuyor.
Renault markasının değişimini yansıtan Yeni Megane HB modelinin yepyeni bir versiyonu olan Sport Edition, Megane Coupe, Megane Sport Tourer, Laguna Coupe, Grand Scenic, prestijli bir model arayışında olan tüketiciye yönelik olarak tasarlanan Fluence, Bold adı verilen yeni bir versiyonuyla ayrıca Renault’nun ilk 4×4′ü Koleos, 3 kapılı özel seri Clio S, Clio Grand Tour otomobilseverlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Kangoo Chromline ve Trafic Passenger da Renault standında tüketici gösteriliyor.
Renault standında konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, elektrik motorlu Fluance’nin 2010 yılının sonundan itibaren Türkiye’de üretileceğini anımsatarak, bu otomobilin Türkiye’de üretilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
Elektrik motorlu otomobillerin kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleri ile işbirliği protokolleri yapıldığını dile getiren Aybar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli Fluence siparişi verdiğini bildirdi.
DACİA’DAN, FABRİKA ÇIKIŞLI LPG’Lİ MODELLER
Autoshow 2010 Dacia standının bu sene 2 yıldızı olacak. Bunlardan biri geçtiğimiz Nisan ayında lansmanı yapılan ve özellikle SUV segmentindeki ezberleri bozan Duster olacak.
Duster, lansmanından bu yana bin 500′e yakın satış gerçekleştirerek, SUV segmentindeki iddiasını rakamlarla da kanıtladı. Dacia Duster, gördüğü ilgiyi Autoshow ziyaretçilerine de göstermek amacıyla fuar süresince 4×2 ve 4×4 versiyon olarak sergileniyor.
Dacia standındaki bir başka yenilik ise fabrika çıkışlı olma özelliği ile diğer tüm rakiplerinden ayrışan Logan LPG olacak. Dacia, Ekim 2010 itibariyle Sandero, Logan ve Logan MCV 7 kişilik modellerinde fabrika çıkışlı orijinal LGP seçeneği sunuyor.
Landi renzo ile yapılan iş birliği sonucunda Dacia modelleri için özel olarak geliştirilen LPG kitleri, Romanya’daki fabrikada direkt olarak araçlara takılıyor.
Böylece sonradan takılmış olmanın çıkartabileceği potansiyel sorunlar ortadan kaldırılıyor. LPG dolum ağzı benzin dolum ağzının hemen yanına konumlandırılarak, dolumda kolaylık ve güvenlik sağlanıyor. LPG deposu stepne yuvasına yerleştirildiğinden Dacia modellerinin öne çıkan özelliği olan geniş bagaj hacmi özelliği de kaybedilmiyor.
Tüm bunların yanında tüm Dacia ürün gamında verilen 3 yıl veya 100 bin kilometre garanti LPG’li versiyonlarda da veriliyor.
Hem dinamizmi hem de sağlamlığı çağrıştıran çekici bir dizayna sahip modern bir hatchback olarak tasarlanan Sandero Autoshow süresince Laureate 1.6 benzinli ve Stepway 1.5 dci motor ve versiyon seçenekleriyle sergileniyor.
Sergilenen diğer bir model ise Dacia ürün gamının vazgeçilmez bir üyesi olan Logan MCV. Model 7 kişilik binek versiyonuyla sunuluyor.
NISSAN YENİ MODELLERİNİ TANITIYOR
Nissan Otomotiv A.Ş., Kasım ayında satışa sunulacak Juke, Yeni Micra, Yeni X-Trail ve 2011 yılının başında satışına başlamayı planladığı 3.0 V6 dizel Navara modellerini Nissan Motor Başkan Yardımcısı (Corporate Vice President) Gilles Normand’ın katıldığı toplantıda tanıttı.
Toplantıda bir konuşma yapan Nissan Otomotiv A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, özellikle son 3 ayda pazar paylarının ortalama yüzde 1,8 olarak gerçekleştiğini bildirdi.
Sancaktaroğlu, Nissan’ın bir önceki yıla göre satış adedinin yüzde 34 artarken, pazarın aynı dönemde yüzde 11 büyüdüğünü dile getirerek, ”Yani, ilk 9 ayda toplam pazar büyümesinin 3 katı satışlarımız arttı. Yıl sonunu ise yüzde 2′ye yaklaşarak bitirmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde ise öncelikle yüzde 3, sonrasında da Nissan’ın global payına yaklaşarak yüzde 5 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Ocak-Eylül ayına bakıldığında Qashqai’nin toplamda 4 bin 162 adetlik satışa ulaştığını belirten Sancaktaroğlu, şunları kaydetti:
”Segmentinin lideri olan Qashqai’de sene sonuna dek 7 bin adet araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Toplamda ise 10 bin adet barajını aşarak 14 bin civarında bir satışla yılı kapamayı planlıyoruz. Bugün tanıtımını yapacağımız modellerden biri hepinizin yakından tanıdığı 4. nesil Micra. Micra, dünyada 160′dan fazla pazarda satışa sunulacak.
Tamamen yenilenen tasarımı ile şehir içinde sizlerin işini kolaylaştıracak ve ‘Şehrin Anahtarı’ olacak. 1,2 benzinli düz ve 1,2 CVT otomatik vites seçenekleri ve Micra 26 bin 990 liralık özel tanıtım fiyatı ile piyasaya sunulacak. ABS, EBD, Brake Assist, ESP ve 6 hava yastığı Yeni Micra’da standart olarak sunuluyor. Juke’da üç farklı motor seçeneğimiz bulunacak. 1,5 litre dizel düz vites, 1,6 litre benzinli düz ve CVT Otomatik ve DIG-T 190 beygirlik düz ve 4×4 CVT otomatik seçenekleri ile satışa sunulacak olan Juke, 39 bin 990 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.”
SUZUKİ’NİN AUTO SHOW’DAKİ YILDIZI ‘YENİ SWİFT..”
Auto Show 2010′da 6. salonda 986 metrekarelik standıyla bulunan Suzuki’nin yıldızı ise ”Yeni Swift” olacak.
İstanbul Auto Show Otomobil Fuarı’nın dünya otomotiv fuarları takviminde saygın bir yere sahip olduğunu vurgulayan Suzuki Türkiye Murahhas Azası Ali Savcı, birisi yeni olmak üzere toplam 6 modellerini Suzuki standında otomobil tutkunlarıyla buluşturduklarını söyledi.
Yakın gelecekte Türkiye yollarında görülecek modelleriı potansiyel kullanıcılara önceden tanıtılmasının önemine değinen Savcı, düşük yakıt tüketimi ve düşük emisyon değerlerine sahip olan Alto modelinin ve ”Yeni Swift”in fuardaki iddialı modelleri arasında öne çıkacağını kaydetti.
Savcı, ”Suzuki olarak bu yıl fuarda ziyaretçileri, ‘Yeni Swift’ modeli ile tanıştırdık. Suzuki’nin genç, dinamik yüzünü ve yükselişini simgeleyen ‘Yeni Swift’in tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de büyük beğeni kazanacağına inanıyorum. İlk kez 1983 yılında Avupada satışa çıkan Swift’in, geçirdiği 27 yıl ardından halen en çok ilgi gören modellerin başında yer alıyor. 2011 yılı başında 1,2 litre motor seçeneği ile Türkiyede satışa sunacağımız ‘Yeni Swift’i bekleyen hayranlarının olduğunu bilmek memnuniyet verici. Avrupa’da yapılan lansmanın ardından çok sayıda telefon ve e-posta aldık” diye konuştu.
Savcı, Suzuki Swift’in Avrupada 100 bin adet, Türkiyede ise bir yılda 2 bin 500 adet satış hedefi olduğunu sözlerine ekledi.
”TOYOTA OLARAK, ÇEVRECİ ARAÇLARIN YAYGINLAŞTIRILMASI KONUSUNDA DÜNYADA VE AVRUPA’DA YAPILAN ÇALIŞMALARIN BİR BENZERİNİ İSTANBUL ENERJİ A.Ş. İLE HAYATA GEÇİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, Toyota olarak, çevreci araçların yaygınlaştırılması konusunda dünyada ve Avrupa’da yapılan çalışmaların bir benzerini dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İstanbul Enerji A.Ş. ile hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Bozkurt, bu yıl düzenlenen İstanbul Autoshow’un farklı bir Toyota dünyasının kapılarını araladığını belirterek, geniş ürün gamı ile kullanıcılara üstün teknolojik ürünler sunan Toyota’nın olarak geleceğe yön veren en yeni araçlarla fuardaki yerini aldığını kaydetti.
Bu sene İstanbul Autoshow’da iki ayrı salonda bulunduklarını ifade eden Bozkurt, 4. salonda optimal drive teknolojisi ile donatılan ve pazara satışa sunulan modellerini, B-MPV sınıfının gözdesi olmaya aday en yeni modelleri Verso-S’i, dünyanın en çok satılan hibrid otomobil Prius modelini ve otomotiv sektöründe en çok aracın satıldığı sınıf olan C segmentinin ilk tam hibrid otomobili olan Auris HSD modellerini sergilediklerini anlattı. Bozkurt, 2. salonda ise, efsaneleşmiş 4×4 araçlarını SUV tutkunlarıyla buluşturduklarına değindi.
Bozkurt, ”Toyota olarak çevreci araçların yaygınlaştırılması konusunda dünyada ve Avrupa’da yapılan çalışmaların bir benzerini dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İstanbul Enerji A.Ş. ile hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu işbirliği ile hibrid ve hibrid-elektrikli araç teknolojilerinde varılan noktadaki tecrübelerimizi de paylaşmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.
İstanbul Autoshow kapsamında iki ayrı salonda yer alan Toyota, yeni araçlarıyla göz dolduruyor. Toyota, 4. salonda yer alan standında pazarda satışa sunulan modellerinin yanısıra B-MPV sınıfının yeni gözdesi olmaya aday Verso-S modelini, hibrid ve şarj edilebilir (plug-in) hibrid araçlarını sergiliyor. Geleceğin kişisel ulaşım aracı i-REAL modelininin gösteriler eşliğinde tanıtımı da gerçekleştiren Toyota, 2. salondaki standında da efsanevi Land Cruiser ve Kuzey Kutbu’na gidebilen dünyadaki tek 4×4 araç olan Hilux Polar gibi Toyota’nın gözde 4×4 araçları otomobil tutkunlarına sunuyor.
Bu arada fuarda Toyota, çevreye duyarlı teknolojilere verdiği önemi 2010 İstanbul Autoshow’da gözler önüne sererken, çevre dostu otomobillerin yaygınlaşması ve kamunun konuyla ilgili bilinçlendirilmesi yönünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan İstanbul Enerji A.Ş. ile işbirliği protokolü imzaladı.
PEUGEOT, 200. YAŞINI YENİ 508 İLE KUTLUYOR
Peugeot markasının yepyeni ulaşım çözümleri, 4 farklı konseptten oluşan Peugeot standında sunuluyor. Peugeot standında ikisi konsept, biri ralli otomobili olmak üzere toplam 27 araç sergileniyor.
Ayrıca Ekim ayı başından itibaren tüm Türkiye’de uygulamaya başladığı Auto Show Fuarı’na özel kampanya şartlarını devam ettiren Peugeot, yepyeni ”web store” uygulamasını hayata geçiriyor.
Peugeot, Auto Show 2010 Fuarı’nda etkinlik ve heyecan değerlerinin taşıyıcısı yeni büyük aile modeli 508′in uluslararası prömiyerini yapıyor. Peugeot markasının yeni tasarım simgesi olan SR1 Peugeot standında yerini alıyor.
Peugeot, günümüzün çevre ve ulaşım sorunlarına iOn ve 3008 HYbrid4 ile somut cevaplar sunuyor. BB1 gibi otomobilin sınırlarını genişleten elektrikli konsept araç, konsept Scooter HYbrid3 ve konsept bisiklet BK1 ile Peugeot’nun modern, etkin ve fark yaratan yeni ulaşım yaklaşımları ortaya konuyor.
Peugeot, Autoshow 2010 Fuarı’nda ürün gamının tamamını tanıtma imkanı buluyor. Peugeot standında, yeni coupe spor model RCZ, 3008, 5008 ve 4007?nin yanı sıra 407, 308 CC, 308, 207 SW, 207 CC, 207, 207 Envy, 206+, 107 ve Partner Tepee Zenith sergileniyor.
Türkiye’de bir ilke imza atarak e-bayi uygulamasını başlatan Peugeot’nun en yeni hizmetlerinden biri olan webstore’a ”www.peugeotwebstore.com.tr” adresinden ulaşılabiliyor. Site aracılığıyla arzu edilen Peugeot modeli incelenebiliyor ve istenilen modelin müşteriye en yakın Peugeot bayiindeki stok durumu anında görülebiliyor.
GENESİS COUPE TÜRK TÜKETİCİLERİYLE BULUŞTU
Hyundai’nin Eylül ayı sonunda yapılan Paris Otomobil Fuarı’nda ilk kez dünyaya tanıttığı ix20 ve Avrupa için özel versiyonu geliştirilen Genesis Coupe, İstanbul Auto Show 2010′da da Türk tüketicileriyle buluştu ve iki araç da fuarla birlikte satışa sunuldu.
Hyundai’nin bir çok ödül kazanan modeli Genesis Sport Sedan’ın arkadan itişli şasisi üzerine geliştirilen Genesis Coupe’yi ise Avrupa’da ilk kez Türk tüketicisi kullanma ayrıcalığına sahip oluyor.
Hyundai’nin diğer bir yeniliği olan yeni nesil B-Segmenti MPV (Multi Purpose Vehicle ? Çok Amaçlı Araç) modeli ”ix20”, bulunduğu segmentin ”kutu” formlu tasarım alışkanlığından uzaklaşarak markanın modern ve yenilikçi tasarım anlayışı doğrultusunda daha dinamik iç-dış görünümle ve güçleri 77 ile 125 PS arasında değişen dört farklı motor seçeneğiyle yollara çıkmaya başladı.
Hyundai standında, aralarında Türkiye’de üretilen i20 Troy ve Accent Era’nın olduğu zengin binek otomobil yelpazesindeki i10, i30, i30 CW, Sonata, Genesis, ix55, ix35 ve Santa Fe gibi modellerden oluşan toplam 14 adet araç sergileniyor.
LÜKS OTOMOBİLLERE LPG’Lİ ÇÖZÜMLER
Bu yıl İstanbul Autoshow’da, Porsche, Mercedes, Audi, BMW gibi lüks araçlara özel LPG çözümleri üreten ve alanında dünyanın bir numarası olarak tanınan Prins, İpragaz güvencesiyle Türk tüketicisiyle buluştu.
İstanbul Autoshow’da Prins standına gelenler, Hollandalı üreticinin dünyada ilk kez motor üzerinde delme ve tadilat işlemi gerektirmeden LPG dönüşümünü gerçekleştirmeye olanak sağlayan Direct Liqui Max teknolojisiyle de tanışıyor.
Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan İpragaz A.Ş. Genel Müdürü Selim Şiper, üst sınıfa hitap eden Prins’le de aynı politikalarını sürdüreceklerini belirtti.
Şiper, ”Prins, üst sınıf araçlara hitap eden sektörünün en kaliteli ürünü. Bizim hedefimiz de bu kaliteli ürünü, İpragaz’ın kaliteli ve güvenli hizmet anlayışı doğrultusunda Türk tüketicisine ulaştırmak. Prins, kalitesi nedeniyle fiyatı da pahalı. Ancak, ödenen fiyatı kalitesi ve verimiyle hakediyor” dedi.
YENİ VOLVO V60 VE S60 R-DESİGN, SANATÇI AJDA PEKKAN VE ENBE ORKESTRASI’NIN ŞOVU EŞLİĞİNDE OTOMOBİL TUTKUNLARIYLA BULUŞTU
Volvo Cars, 13. Auto Show 2010 Fuarı’nda yeni modelleri V60 ve S60 R-Design’ın Türkiye lansmanını gerçekleştirdi.
Süper star Ajda Pekkan ve Behzat Gerçeker’in yönetimindeki ENBE Orkestrası’nın müzik ve dans ziyafetiyle örtüleri kaldırılan yeni modellerin tanıtımında; Volvo Cars Overseas Başkanı Lex Kerssemakers ve Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt da hazır bulundu.
Torben Eckardt; otomobilin tasarımı, güvenliği ve teknolojisine hayran kalan Ajda Pekkan’a kırmızı renkli, S60 R-Design hediye etti.
Türkiye’de ilk kez otomobil tutkunlarının karşısına çıkan yeni V60 ve S60 R-Design’ın yanı sıra fuar öncesinde satışına başlanan yeni S60 ve yarış pistlerinden edinilen tecrübeyle şekillendirilen C30 Polestar da Volvo standının yıldızları arasında yer aldı.